new kompozit

Pergola Yapımında Ahşap Kompozit Kullanmanın Avantajları

Pergola Yapımında Ahşap Kompozit Kullanmanın Avantajları
Pergola Yapımında Ahşap Kompozit Kullanmanın Avantajları

Tüm iklim koşullarının olumsuz etkilerinden korunabilmek için kullanılan pergola, latince saçak anlamına gelmektedir. Yazın güneşten koruyup gölgelik görevi gördüğü gibi, bahar aylarında da yağışlardan korumaktadır. İtalyancada ise gölgelik anlamına gelen bu kelime, tam olarak karşılığını bulmaktadır. Pergola yapımında ahşap kompozit kullanmanın avantajları konusuna geçmeden önce, kullanım alanlarını kısaca özetleyelim.

  1. Çardak üstleri
  2. Kapı önü gölgelikleri
  3. Teras balkon üstleri
  4. Kış bahçeleri
  5. Restoran ve cafelerin açık oturma alanları

Pergola sistemlerinin açılır kapanır olabilmesi veya sabit olarak kurulması mümkündür. Işıklandırma sağlanıp mekanların dekorasyonuna katkıda bulunmaktadır. Klasik sistemlerde kullanılan pvc ürünlerin görsel zevkten mahrum olması sebebiyle, günümüzde ahşap kompozit daha sıklıkla tercih edilmektedir. Üstelik pvc malzemelerin dayanıklılığı ahşap kompozite oranla çok daha düşüktür.

WPC adıyla da bilinen ahşap kompozit, ahşap liflerinin termoplastiklerle buluşturulması ile üretilmekteyken, buna ek olarak kenevir, buğday ve çavdar sapı, şeker kamışı gibi bitki liflerinden de üretilebilmektedir.

Pergola yapımında ahşap kompozit kullanmanın avantajları konusunda ilk sırayı doğa dostu olması almaktadır. Ahşap parçaların üretimi için kesilen milyonlarca ağacın önüne geçen bu sistem, ahşap tozlarının pvc katkısıyla karıştırılarak üretilmektedir. Görünüm olarak aynı özelliklerde olduğu halde, kullanım açısından daha uzun süre bakım gerektirmemektedir.

Mimari açıdan mükemmele yakın bir sonuç alacağınız bu sistemler, ahşaptan daha uygun maliyetlidir. Üstelik ahşap malzemenin zaman içinde yıpranması, bakım ve onarım gerektirmesi de ek maliyetlere sebep olmaktadır. Ahşap kompozit ise bakım gerektirmemektedir. Ahşap kompozitin istenilen ölçülerde üretilebilmesi de avantajlar arasında sayılabilmektedir.

Sert kereste ürünlerine kıyasla daha fazla dayanıklı olması, solma eğilme kırılma oranlarının çok daha düşük olması ve özellikle bu malzemenin üretilmesi için ağaç katliamına gerek olmaması sayesinde hem ekonomik, hem doğa dostudur. Pergola sistemlerinin mimariye kattığı değer sayesinde, mekanlarınız da değer kazanacaktır.

Ahşap Komopozit Deck Pergola Yapımında Neden Bizi Tercih Etmelisiniz?

Pergola yapımında ahşap kompozit tercih edecekseniz, bunu yaptıracağınız firma kalitesi çok önemlidir. Firmanın daha önce yaptığı işlerin referansı oldukça önemlidir. Fiyat performans ilişkisine özellikle dikkat edilmeli, çok kalitesiz bir işçiliğe çok daha yüksek maliyetler ödemekten bu sizi kurtaracaktır.

Bu sektörde yıllardır hizmet vermemiz, daha önce yaptığımız işlerden aldığımız müşteri memnuniyetlerimiz, ve fiyat konusunda her bütçeye hitap ediyor olmamız, bizi tercih etmenizde etken olacak unsurlardandır. Bunun yanı sıra doğaya gösterdiğimiz özeni de kullandığımız ürünlerde görebilirsiniz.

Çalıştığımız bireysel ve kurumsal müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun cevap verebilecek donanıma sahip olmamız da etkenler arasındadır. Mimari estetiği düzenlemek amacıyla çalışan iç ve dış mimarlarımız, ihtiyacınıza tam olarak cevap verebilecek tasarımlar sunmaktadır.

Lüks mekanlar için kullanılabilecek pergole sistemlerimizin yanında, daha mütevazi alanlar içinde farklı çözümler üretmekteyiz. Doğal görünüm, uygun fiyat, kaliteli malzeme ve işçilik için bizimle irtibata geçmeniz yararınıza olacaktır.


TOP