new kompozit

Korkuluklarda Ahşap Kompozit Ayrıcalığı Yaşamak

Korkuluklarda Ahşap Kompozit Ayrıcalığı Yaşamak
Korkuluklarda Ahşap Kompozit Ayrıcalığı Yaşamak

İç ve dış mimaride kullanılan korkuluklar, çeşitli maddelerden üretilebilmektedir. Ahşap, alüminyum, ferforje ve ahşap kompozit bunlar arasında sayılabilmektedir. Korkuluklarda ahşap kompozit ayrıcalığı yaşamak ise hem mimari açıdan, hem maliyet açısından oldukça avantajlıdır.

İç ve dış mekanlarda kullanacağınız korkuluklar için ahşap tercih etmek, görsel olarak güzel olsa da, maliyet açısından oldukça masraflı olacaktır. Zaman içinde yıpranması, tadilatı için bütçe ayırma dezavantajlarının yanında, bu iş için ayrılması gereken zaman da bir kayıp olarak görünmektedir. Ferforje ve alüminyum malzemelerin soğuk görünümü ise çok fazla tercih edilmemektedir.

Turistik yerlerde kullanılan dectlere veya ahşap döşemeye uyumlu korkuluklar için ahşap veya ahşap kompozit kullanmak, bütünlük sağlanması açısından oldukça önemlidir. Fakat ahşap kullanmanın maliyetinin yanında, kesilecek onlarca ağacın önüne ahşap kompozit kullanarak geçebilirsiniz. kullanılacak bu malzemenin, bitki lifleri veya hurda ahşaplar ve ahşap tozlarından imal edilmesi doğaya nefes aldırmaktadır.

Dünyamızın akciğerleri olan ormanlarımızın korunmasına katkı sağlayan bu işlem, standart ahşap korkuluklardan farklı olarak, modelli olarak da üretilebilmekte ve görünümü güzelleştirmektedir. Standart şekillerde üretimi sağlanabildiği gibi korkuluklarda ahşap kompozit ayrıcalığı yaşamak isterseniz, hasır şekli de dahil olmak üzere farklı modeller bulabilirsiniz.

Ahşap Kompozit Korkuluk Kullanım Alanları Nerelerdir?

Dubleks dairelerde kullanılan merdivenlerin kenarlarına soğuk demir kullanmak hiç estetik durmayacaktır. Ahşap kullanılması zararlı böceklerin istilası gibi olumsuz etkenlere maruz kalmanıza sebebiyet verebilecek niteliktedir. Ahşap kompozit kullanmak ise hem daha dayanıklı olması hem de doğal bir ahşap görünümü sağlayacağı için, tercih edilesi bir ürün olmaktadır.

Dış mekanlarda kullanımlarında ise özellikle teraslar, turistik bölgeler ve manzaralı yerlerde ahşap kullanımı oldukça yaygındır. Doğa içinde, doğadan kopmadan ve bütünlük bozulmadan kullanılabilen bu ürün, kullanıcıların can güvenliğini sağlarken, mimari anlamda da değer kazandırmaktadır.

Sağlamlığı oldukça önemli olan korkuluklar, kullanıcıların güvenle manzara seyredebilmesine veya merdivenlerden inerken olası bir durumda tutunabilmelerini sağlayacaktır. Maliyeti daha uygun olsun diye seçilecek kalitesiz ürünler, açacağı zararlar yüzünden çok daha pahalıya mal olmaktadır.

Ahşap Kompozit Korkuluk Yaptırırken Neden Biz?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, korkuluklar kullanıcıların can güvenliğini sağlayan unsurlardandır. Olası bir baş dönmesi durumunda yetişkinlerin imdadına koşacağı gibi, çocuklar ve yaşlılar için tutunarak çıkma anlamında büyük kolaylık sağlamaktadır. Mekanlarınıza korkuluk yaptırmayı düşündüğünüzde malzeme işçilik ve maliyet konuları da beraberinde sorun olarak karşınıza çıkacaktır.

Ahşap kompozitin standart bir katı keresteden çok daha sağlam oluşu ve metallerin soğuk yüzünden uzak oluşu tercih sebepleri arasında sayılmaktadır. Malzemeye karar verdikten sonra bu işi hangi firmaya yaptıracağınız konusu gündeme gelecektir.

Seçeceğiniz firmanın bu işte ne kadar ehil olduğu, çalışanların uzmanlığı ve kullanılacak malzemenin kalitesi de önemlidir. Uzun yıllardır bu alanda hizmet vermekte olan firmamız her bütçeye hitap etmekle beraber, iç ve dış mimarlarımızın bu alanda kendilerini kanıtlamış olması da bizi neden tercih etmeniz gerektiğini açıklamaktadır.


TOP