new kompozit

Ahşap Kompozit Cephe Nedir, Neden Tercih Edilmelidir?

Ahşap Kompozit Cephe Nedir, Neden Tercih Edilmelidir?
Ahşap Kompozit Cephe Nedir, Neden Tercih Edilmelidir?

Dış cephe kaplama türleri arasında son dönemde en popüler olan ahşap kompozit cephe kaplaması, özellikle ergonomik yapısı sayesinde kişilerin en çok memnun kaldığı ürünlerden biridir. Dış cephe kaplamasında kullanılan bu sistem dünya çapında ve ülkemizde oldukça tercih edilmektedir. Son derece kolay bir kullanımı olan bu ürün aynı zamanda da iletkenlik, koruma ve yalıtım açısından kişilere büyük bir tasarruf kaynağı sağlamaktadır.

Kompozit Panel Nedir?

Kompozit panel, polietilen adı verilen malzemenin iki yerinden  alüminyum levhalar ile kaplanmasıyla oluşturulan bir yapıdır. Bu paneller, kompozit cephe kaplamada tercih edilmektedir. Birçok farklı malzeme ile kaplanmaya uygun olan bu ürünler kontrplak, alüminyum gibi ürünlerle kullanılabilir. Kırılmaya, darbelere, paslanmaya, çatlamaya, yangına ve deformeye karşı dayanıklı olan bu ürünler özellikle şık bir ev görünümü için kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Bu kaplama büyük veya küçük yapı fark etmeksizin birçok yapıda kullanılmaktadır.

Kompozit Cephe Kaplama Kullanım Alanları Nelerdir?

Ahşap kompozit cephe kaplaması günümüzde birçok alanda çeşitli şekillerde kullanılan ürünler arasındadır. Mimari özelliği son derece şık olan bu ürünler aynı zamanda da oldukça dayanıklıdır. Bundan dolayı özellikle dış cephe kaplamasında sıklıkla bu ürünler tercih edilmektedir. Birçok alanda kullanılabilecek olan bu ürünlerin bazı kullanım alanları ise şu şekildedir;

  • Bankalar
  • Oteller
  • Alışveriş Merkezleri
  • Metro
  • Reklam Panoları
  • Evler

Kompozit Cephe Kaplaması Nasıl Yapılmaktadır?

Cephe kaplamada kullanılacak olan ahşap kompozit levhalarını toplu bir şekilde temin etmeniz gerekmektedir. Bu levhaları alacağınız yerin özellikle bilinir bir yer olması sizin güvenliğiniz için daha doğru olacaktır. Ahşap kompozit levhaların ölçüleri standarttır. Yapım için anlaştığınız firma ne kadar bir ölçüye ve adette ihtiyacınız olacağınız sizin için tespit edecektir. Ahşap kompozit levhalar, oldukça kolay bir şekilde monte edilmektedir. Esnek bir yapıya sahip olan bu ürünler delinmeye, şekillendirmeye ve benzeri işlemlere oldukça müsait bir yapıya sahiptir. Kişiler montaj işlemlerini kolay bir şekilde yaptırabilirler.

Ahşap Kompozit Cephe Kaplama Özellikleri Nelerdir?

Ahşap kompozit cephe ürünleri son derece hafif ve kullanışlı ürünlerdir. Özellikle oldukça dayanıklı bir yapıya sahip olan bu ürünler, uzun ömürlü olarak kullanılabilir. Ergonomik yapısı sayesinde herhangi bir onarıma ihtiyaç duymayan bu ürünlerin sadece belirli dönemlerde bakımlarının yapılması gerekmektedir. Kolay bir şekilde şekil alan bu ürünler kolay bir şekilde monte edilebilir. Ses, ısı ve yalıtım gibi özelliklerde problem yaşamayan bu ürünler son derece doğa dostudur. Nem tutmayan, paslanmaya ve güneş ışığına dayanıklı olan bu ürünlerin renkleri solmaz. Kirlenme gibi durumlarda ise kolay bir şekilde temizlenebilir.

Ahşap Kompozit Cephenin Faydaları Nelerdir?

Ahşap kompozit cephe maliyet açısından son derece uygun ürünlerden biridir. Dayanıklılığı, ergonomik yapısı ve özel tasarımları sayesinde kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen bu ürünler herhangi bir şekilde bozulma yaşamaz. Bu ürünler ahşap ürünler gibi kırılmaz, bozulmaz, yanmaz, su geçirmez, oksitlenme yapmaz ve paslanmaz. Esnek yapısı sayesinde kolay bir şekilde monte edilebilir. Kişiler diledikleri renk seçeneğinden, kendi zevkine göre bir kaplama ürünü tercih edebilir. Temizlemesi oldukça kolay olan bu ürünler, sürekli olarak kullanılabilecek uzun ömürlü ürünler arasındadır. Bu ürünler aynı zamanda eskimiş binalarda tercih edilmektedir. Binanın tadilatında kullanılan bu ürünler, binanın ömrünü uzatmaktadır ve ona yeni bir ruh katmaktadır. Kompozit paneller iç ve dış bina tasarımlarında sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle özel bir mekan yapmak isteyen kişiler, bu ürünleri tercih edebilirler. Özgün bir yapıya sahip olmak isteyen kişiler firmamız üzerinden bizimle iletişime geçebilirler.


TOP