new kompozit

Ahşap Kompozit Pergola

Ahşap Kompozit Pergola
Ahşap Kompozit Pergola

Pergola sistemlerinin son dönemlerde oldukça yaygın bir şekilde kullanıldığı bilinmektedir. Yapılan çalışmalar sonucunda çok daha kullanışlı ortamların elde edilebilmesi için kullanılan pergola sistemleri, estetik görüntülerinin yanı sıra aynı zamanda mevsimsel dezavantajlardan korunabilmenize de yardımcı olmaktadır. Pergola sistemlerinin kullanılması sayesinde özellikle açık alanların her mevsimde rahatlıkla kullanılabilmesi sağlanmaktadır. Bu sayede daha geniş alanların ortaya çıkması mümkün olmaktadır. Pergola sistemlerinin kullanılmasının ardından üzeri kapatılan alanda kış aylarında yağışlardan, yaz aylarında ise güneşin sıcaklığından korunabilmek mümkün olacaktır.

Genellikle bahçeli evlerde, lokantalarda, restoranlarda vb. alanlarda kullanılan bu sistemler sayesinde hem daha konforlu bir yaşam sürülebilirken hem de mevsimler etkilerden korunabilmek mümkün olmaktadır. Genellikle ahşap  ya da alüminyum olarak imal edilen bu sistemlerin zaman içerisinde çeşitli deformasyonlara maruz kalması söz konusu olabilecektir. Bu gibi durumlarda daha sağlam bir yapıya sahip olan ahşap kompozit kullanılmaktadır.

Ahşap kompozit nedir?

Ahşap kompozit, özellikle çevresel koşullar göz önünde bulundurulduğunda oldukça avantajlı bir kullanım sağlamış olacaktır. Tam olarak ahşap olmayan bu malzeme sayesinde daha dayanıklı ve uzun ömürlü bir ürünün ortaya çıkması sağlanmış olacaktır. Bu ürünlerin imalatı sırasında genellikle %50 oranında ahşap tozu kullanılırken %40 oranlarında PVC kullanılmaktadır. Kalan 'luk kısımda ise çeşitli kimyasal maddelerin kullanımı söz konusudur. Bu malzemede yüksek oranda PVC kullanılıyor olmasından dolayı uzun süreli dayanıklılığın ortaya çıkması sağlanmış olacaktır.

Ahşap kompozitin faydaları

  • Ahşap kompozit, tam anlamıyla ahşap olarak ifade edilemiyor olsa da görüntü itibariyle herhangi bir farklılığın anlaşılması mümkün değildir. Bu sayede ahşap görüntüsü elde edilmek istenen alanlarda rahatlıkla kullanılabilir.
  • İçerdiği malzemeler sayesinde aşınmaya ve çürümeye karşı oldukça dayanıklıdır. Bu sayede ahşaptan çok daha uzun süreli bir kullanımın gerçekleşebilmesini sağlayacaktır.
  • Bu malzemenin imal edilmesi aşamasında ağaç liflerinin kullanılması sayesinde temas eden suyun malzemenin içine nüfus etmesi mümkün olmayacaktır. Bu sayede yağışlara karşı dayanıklı bir yapıya sahip olduğundan dolayı herhangi bir yıpranma söz konusu olmayacaktır.
  • Ahşap Kompozit malzemelerin kolay bir şekilde kesilebilmesi ve özellikle de şekiller verilebilmesi sayesinde istenilen görünümün elde edilebilmesi mümkün olacaktır.
  • Ahşap Kompozit malzemelerin belki de en önemli avantajlarından birisi asla bakım gerektirmeyecek olmasıdır. Bu sayede herhangi bir masrafa girilmeden uzun süre kullanımı mümkün olacaktır. 
  • İmal edilmesinin ardından boya yapılmaya ihtiyaç duyulmayacaktır. Ayrıca farklı renklerde imal edilmesi de mümkün olacağı için istenilen görüntünün elde edilmesi mümkün olacaktır.
  • Ayrıca kurulumun yapılmasının ardından oldukça dayanıklı bir yapı malzemesi kullanıldığından dolayı hem yağışlardan hem de yaz aylarında güneşten etkilenmeyecektir. 
  • Ahşap kompozit malzeme kullanılarak oluşturulan pergola sistemlerinin ayrıca montaj işlemleri de oldukça pratik bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Bu sayede hızlı ve kolay bir şekilde montaj işlemlerinin tamamlanması sağlanmaktadır. 


TOP