new kompozit

Ahşap Kompozit Çit

Ahşap Kompozit Çit
Ahşap Kompozit Çit

İnsanlar hangi yapı malzemesini kullanıyor olursa olsun istedikleri şey, bu malzemelerin uzun ömürlü ve az bakım gerektiriyor olmasıdır. Bu durum çit ihtiyaçlarında daha fazla ortaya çıkmaktadır. Hangi amaçla olursa olsun kullanılan çitlerin, dayanıklı bir malzemeden yapılıyor olması gerektiği bilinmektedir. Hem uzun ömürlü olmaları hem de kullanılma ihtiyacını karşılayabilmeleri adına bu aşamada seçilen malzemeler konusunda oldukça dikkatli olunmalıdır. 

İnsanlar genellikle bahçelerini ya da sahibi oldukları herhangi bir alanı çitlerle çevirerek kullanmak istemektedir. Bu istek doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar göz önünde bulundurulduğunda aslında yaşam alanlarının muhafaza edilebilmesi için çaba sarf edildiği daha kolay görülebilecektir. Uzun yıllardır kullanılan çitler, genellikle ahşaptan imal edilmektedir. Bu sayede hem muhafaza sağlanmış olacak hem de kullanılan malzemelerin organik olması hasebiyle şık bir görünüme sahip olması sağlanmış olacaktır. 

Bu tür çalışmalarda ahşap malzemenin kullanılması çeşitli sorunların da yaşanabilmesine neden olabilecektir. Özelikle mevsimsel koşullar göz önünde bulundurulduğunda ahşap malzemelerin zamanda yıprandığı fark edilebilir. Kış aylarında gerçekleşen yağışlar ve yaz aylarında güneşten gelen ultraviyole ışınları gibi olumsuz durumlarla karşı karşıya kalmaları sonucunda deformasyona uğramaları söz konusu olabilir. Bununla birlikte ahşap kullanımı için ağaç kesilmesi gerektiğinden dolayı zamanla çevresel faktörlerin de zarar görmesi mümkündür. Bu durum çevre kirliliğine neden olurken aynı zamanda ormanlarımızın da zaman içinde kaybolmasına neden olabilecektir. 

Bu gibi  dezavantajlar göz önünde bulundurulduğunda görünüm olarak ahşaptan ayrılmayan fakat çok daha dayanıklı bir malzeme olan ahşap kompozit, ön plana çıkmaktadır. İmal edilmesi sırasında herhangi bir ağacın kesilmesine gerek olmamakla birlikte yapısal olarak içeriğinde yüksek oranda ahşap parçacıkları bulunmaktadır. Bununla birlikte PVC ve çok az miktarlarda kimyasallar kullanılarak imal edilen ahşap kompozit malzeme, oldukça dayanıklı ve uzun ömürlü olmasının yanı sıra herhangi bir bakıma da ihtiyaç duymayacaktır. 

Ayrıca mevsimsel dezavantajlar karşısında oldukça dayanıklı bir yapıya sahip olduğundan dolayı yağışlardan ve güneş ışınlarından herhangi bir zarar görmesi de söz konusu değildir. Bununla birlikte herhangi bir boya masrafı gerektirmeden doğrudan kullanılabilmektedir. Yine imalatı sırasında arzu edilen renk tonlarında üretilebildiği için istediğiniz görüntünün de ortaya çıkmasını sağlamış olacaksınız.

Ahşap kompozit malzemelerin kullanımı neticesinde çok daha uzun ömürlü çitlerin elde edilmesi mümkün olacaktır. Bu çitlerin dayanıklı olmaları sayesinde herhangi bir bakıma ihtiyaç duymadan yıllar boyunca rahatlıkla kullanılabilmesi mümkündür. Ayrıca ahşap kompozit malzemenin kolaylıkla şekil verilebilir bir yapıya sahip olması sayesinde istenilen şekilde ve boyutta üretim yapılması mümkündür. Bu sayede ahşap kompozit çit kullanımının ne kadar önemli olduğu ve bu sayede başta ekonomik durum değerlendirmesi göz önünde bulundurularak bu malzemenin kullanılması gerektiği daha iyi anlaşılacaktır. Ayrıca bu sayede daha modern bir görünüme de sahip olabileceksiniz.


TOP