new kompozit

Ahşap Kompozit Havuz Kenarı

Ahşap Kompozit Havuz Kenarı
Ahşap Kompozit Havuz Kenarı

Havuz kenarına kullanılacak malzemeler oldukça önemlidir. Günümüzde birçok alanda kullanılmakta olan havuzlar, hem görüntü itibarıyla hem de kullanılış amacı göz önünde bulundurulduğunda oldukça yoğun talep gören uygulamalar arasında yer almaktadır. Gerek ortak kullanılan gerekse de kişisel kullanımda olan havuzların daha sağlıklı bir şekilde hizmet verebilmesi için gerekli olan önlemlerin alınmış olması gerekmektedir. Özellikle havuz kenarı alanının gerekli önlemlerin alınarak oluşturulması hususunda dikkat edilmesi oldukça önemlidir.

Bu alanda kullanılacak olan malzemelerin yapısı itibariyle dayanıklı ve uzun ömürlü olmasının yanı sıra suya dayanıklı olması da gerekmektedir. Özellikle son dönemlerde dekorasyon çalışmaları göz önünde bulundurulduğunda bu tür alanlarda ahşap görünümünün çok daha güzel bir sonuca ulaşıyor olduğu bilinmektedir. Havuz kenarlarında doğal ahşap malzemenin kullanılması hem ortamın çok miktarda su ve nem barındırması hem de güneşten gelen ultraviyole ışınlarının zarar verebilmesinden dolayı çok çabuk bir şekilde deforme olmasına neden olabilecektir. Bunun için yapılan çalışmalar neticesinde ahşap görüntüsünde olan fakat ahşaptan çok daha dayanıklı ve uzun ömürlü bir yapıya sahip olan ahşap kompozit malzemenin imal edilmesi sağlanmıştır.

Ahşap kompozit, görüntü itibariyle doğal ahşapla hiçbir şekilde ayrıştırılamayacaktır. Bununla birlikte bu malzemenin imal edilmesi aşamasında, ahşap parçalarının kullanılıyor olması, bir nevi ahşap malzemenin kullanılması anlamına gelebilmektedir. Bu tür malzemelerin imalatı için herhangi bir ağacın kesilmesi söz konusu değildir. Genellikle %50 oranında ahşap parçalardan oluşan bu malzeme için büyük çoğunlukla marangozlardan ahşap parçaları alınarak kullanılmaktadır.

Ahşap kompozit malzemenin imal edilebilmesi için aynı zamanda %40 oranında PVC kullanılmaktadır. Bu orandaki plastik bir katkı, yapının özellikle su ve güneş ışınlarına oldukça dayanıklı bir şekilde kullanılmasına yardımcı olacaktır. Geriye kalan ’luk kısımda ise bu parçaların birleştirilmesi ve yapının daha uzun süre hizmet verebilmesi için çeşitli kimyasal maddeler kullanılmaktadır. Bu oranlar her firma ve malzemeye göre değişiklik gösterse de büyük oranda bu aralıklarda olduğu bilinmektedir.

Ahşap kompozit malzemenin havuz kenarı gibi alanlarda kullanılabiliyor olması hem çok doğal bir görüntünün ortaya çıkmasına hem de bu alanda uzun süreli bir çalışmanın yapılabilmesine zemin hazırlamış olacaktır. Özellikle doğal ahşap görüntüsünün ortaya çıkması sayesinde dekoratif anlamda çok başarılı bir sonuç elde edilirken, malzemenin yapısal durumu göz önünde bulundurulduğunda çok uzun süre herhangi bir deformasyon ortaya çıkmadan kullanılması mümkün olacaktır.

Bu çalışmada aynı zamanda malzemenin herhangi bir bakım masrafı da bulunmayacaktır. Bundan dolayı çok sık bir şekilde tercih edilen ahşap kompozit havuz kenarı, günümüzde oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca istediğiniz renk tonlarında üretilebilmesi söz konusu olacağından dolayı daha sonra herhangi bir boya masrafına da neden olmayacak ve bu sayede oldukça ekonomik bir çalışma olacaktır.


TOP