new kompozit

Ahşap Kompozit Uygulama Alanları

Ahşap Kompozit Uygulama Alanları
Ahşap Kompozit Uygulama Alanları

Ahşap kompozit, günümüzde oldukça yaygın bir şekilde kullanılan malzemeler arasında yer almaktadır. Yapı malzemeleri arasında uzun ömürlü olan ve çok bakım gerektirmeyen malzemelerin çok fazla rağbet gördüğü bilinmektedir. Bu tür çalışmalarda en önemli unsurun ekonomik olarak çok düşük bütçelerde olması gerektiğinden dolayı, insanları farklı arayışlara yönelmesi söz konusu olacaktır. Ahşap kompozit malzeme, bu anlamda oldukça başarılı sonuçların alınabilmesine yardımcı olmaktadır.

Görüntü itibarıyla doğal ahşap olarak algılanabilecek bir yapıya sahip olan bu malzeme, daha dayanıklı ve uzun ömürlü olmasından dolayı tercih edilmektedir. Bu malzemenin imal edilebilmesi için doğrudan ağaç kesilmesine ihtiyaç duyulmaz. Bununla birlikte malzeme içeriğinde yüksek oranda ahşap parçaları yer almaktadır. Bu ahşap parçaları, genellikle farklı alanda hizmet veren ve bu hizmet sırasında ağaç kullanan sektörlerden elde edilen ahşap kalıntılarıdır. Bu parçacıkların temin edilmesinin ardından yüksek oranda PVC malzeme ile harmanlanarak, ortaya ahşap kompozit malzemenin çıkması sağlanmış olmaktadır.

Bu malzemelerin içeriğinde PVC’nin bulunmasından dolayı oldukça dayanıklı ve mevsimsel etkilere karşı çok daha az zarar gören bir yapının ortaya çıkması söz konusu olacaktır. Bu tür bir malzemenin kullanılabiliyor olması özellikle yapı çalışmalarında sıklıkla yer almasına yardımcı olmuştur. Bu bağlamda ele alındığında ahşap kompozit malzemenin genellikle zemin kaplamalarında kullanıldığı düşünülmekle birlikte ahşabın kullanıldığı tüm alanlarda rahatlıkla kullanılabilecektir. Suya ve güneş ışınlarına karşı yüksek oranda direnç göstermesinden dolayı genellikle su ile irtibatlı olan havuz kenarı, iskele, yat güverteleri, küvet altları ve ıslak zeminler gibi alanlarda yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

Bununla birlikte güneş ışınlarının doğrudan etki ettiği alanlarda da kullanılabilmektedir. Genel hatları itibariyle ele alındığında, doğal ahşabın kullanılabildiği her alanda rahatlıkla kullanılabileceğini ifade edebiliriz. Doğal ahşaptan daha dayanıklı olması ve herhangi bir bakım ihtiyacının bulunmuyor olması, tercih edilmesinin diğer bir nedenidir. İçeriğindeki malzemelerin mahiyeti sayesinde çevresel faktörlerden neredeyse hiçbir şekilde etkilenmeyen bu malzemenin kullanımı sonucunda uzun süreli çalışmalar yapabilmek mümkündür.

Ayrıca bu malzemelerin montajının ve kesiminin oldukça kolay bir şekilde yapılıyor olması da tercih edilmesinde etkilidir. Ahşap kompozit malzemenin kullanılmasının bir diğer nedeni ise herhangi bir boya masrafına girilmeyecek olmasıdır. Bununla birlikte kullanılacak olan alana bağlı olarak istenilen renkte üretilebilmesi mümkündür.

Ahşap kompozit, her alanda ve her mekanda rahatlıkla kullanılabilen bir yapı malzemesi olduğundan dolayı bina, işyeri, müstakil ev, iç dekorasyon, dış cephe ve bunun gibi akla gelebilecek her türlü alanda çok rahat bir şekilde kullanılabilecektir. Ayrıca geniş alanlara sahip olan bahçe, park ve açık alan gibi yerlerde de kullanılması mümkündür. Bu tür alanlarda kullanılmasının yaygın bir şekilde görülmesi mümkündür. Öyle ki uzun süreli kullanımı sayesinde aradan yıllar geçse de ilk günkü sağlamlığıyla hala sizi karşılayabilecektir.


TOP