new kompozit

Ahşap Kompozitin Avantajları

Ahşap Kompozitin Avantajları
Ahşap Kompozitin Avantajları

İnsanlar özellikle günümüzde şehirleşmenin getirilerinden çok götürülerini düşünmekte ve bu anlamda daha fazla bilinçlenmektedir. Özellikle teknolojinin gelişmesi ile birlikte sosyal medya platformlarının da insan hayatında oldukça fazla yer edinmesi ile birlikte hatta ve hatta insan hayatının tam da merkezinde yerini almasının sonucunda insanlar için birçok anlamda fayda sağlamaktadır. Bu anlamda insanların geçmişe göre daha bilinçli bir yapıya bürünmesini sağlayan sosyal medya platformları bununla birlikte, birçok insanı da doğaya yöneltmeyi başarmıştır. Birçok farklı sosyal medya platformunda gördüğümüz, doğaya dair paylaşımlarla birlikte insanların doğaya duydukları özlem ve şehirleşmeden son derece sıkılmış oldukları görülmekte ve bununla birlikte insanlar bu tür paylaşımları daha fazla takip eder hale gelmiştir.

Özellikle şehirlerin her geçen gün daha fazla büyümesi ülke ekonomisi anlamında olumlu etkiler yaratıyor olsa da şehirler birer beton yığını haline gelmekte ve insanlar ise bu beton yığınlarının arasında sıkışıp kalmaktan her geçen gün daha fazla olumsuz etkilenerek bu konudaki şikayetlerini ise dile getirmektedir. Beton yapıların ve ürünlerin insan hayatının her alanında var olması ile birlikte günümüze yaklaştıkça insanlar beton ürünlerinin ve yapılarının soğuk ve uzak hallerinden olumsuz etkilenmekte ve bu durumdan kurtulmak istemektedir. Bu durumda ise insanların karşısına ilk çıkan şey ahşap ürünlerdir. Her ne kadar tam anlamı ile doğa hissi yaratmasa da insanları doğaya bir adım daha yaklaştırarak bu anlamda insanları bir nebze de olsa rahatlatmaktadır.

Özellikle ahşap ürünlerin insan üzerinde sağladığı doğanın sessiz ve sakin yapısı ile insanlar psikolojik anlamda da kendilerini rahatlatmakta ve bu anlamda kendilerini tıpkı doğada yaşıyormuş gibi hissederek, betonun soğuk ve sıkıcı yapısından çok ahşabın sıcak ve çekici yapısını tercih etmektedir. Özellikle sağlık anlamında da ahşap ürünlerinin beton ürün ve yapılarak göre daha sağlıklı bir yapıda olmasından doğayı da insanlar bu anlamda ahşap ürünleri ve yapıları daha fazla tercih etmekte ve kullanıcı sayısı ise her geçen gün artmaktadır. Bu ürünler birer doğa özlemi içermekte ve aynı zamanda insanlara betonun yanı sıra daha sıcak ve sağlıklı bir yaşam sunmaktadır.

Birçok farklı alanda karşımıza çıkan ahşap kompozitler ise insanlar için oldukça tercih edilir bir konumda bulunmaktadır. Bu konum ise birçok farklı avantajı da beraberinde getirir. Özellikle geri dönüştürülebilir birer ürün olarak insanların hayatında bulunmaları eskimeleri durumunda herhangi bir hurda gibi çöğe değil geri dönüştürülebilir olması ve bununla birlikte tamamen doğa dostu yapısı ile birlikte hurda sayılan ve lif oranı yüksek olan bitkilerden elde edilmiş bir üründür. Bununla birlikte, diğer birçok ahşap türü gibi dış cephe kaplamalarında ya da iç cephe kaplamalarında şişme gibi bir durum söz konusu olmamakta ve iklime son derece dayanıklı üretilmektedir.


TOP