new kompozit

Ahşap Kompozit Kaplama

Ahşap Kompozit Kaplama
Ahşap Kompozit Kaplama

Ahşap kompozit, oldukça dayanıklı yapısı ile her insanın ilgisini çeken ve günümüz dünyasının özellikle mimari anlamda üst düzey kullanıma sahip ürünlerinden bir tanesidir. Bu ürün hurda haline gelmiş ahşap, ahşap tozu, talaş ya da lif oranı yüksek saplı bitkilerden üretilerek, nem ve ısıya dayanıklı yapıştırıcılar ile birleştirilen bir diğer adı ile plastik ahşap denilen bir üründür. Bu ürünün son yıllarda insanların hayatına girmesi ve tam gaz kullanım alanını artırarak bu anlamda her geçen gün insanların daha fazla ilgisini çekmesi ile bilinmektedir. Özellikle kaplama anlamında insanların ilgisini çeken bu ürün ev, iş yeri ya da fabrika hiç fark etmeksizin her alanda kullanılan ve mimari anlamda da kullanıldığı yerde fark yaratarak son derece güzel bir görünüm oluşmasını sağlayan bir üründür.

Kullanım alanları ve aynı zamanda avantajlarının da oldukça fazla olduğu ahşap kompozit ürünler, birçok farklı alanda insanların karşısına çıkmakta ve bundan dolayı ise her anlamda kullanıma açık hale gelmektedir. Özellikle iç ve dış cephe kaplamaları anlamında kullanılan bu ürün aynı zamanda teras yapımı ve bununla birlikte park ve bahçelerdeki bankların yapımında da kullanılmaktadır. Özellikle dış cephe ve park, bahçe gibi alanlarda dayanıklılığı sebebiyle kullanımının fazla olması durumu gayet normaldir. Çünkü dayanıklılığı sayesinde her iklim koşuluna karşı son derece etkili bir şekilde ayakta kalmakta ve uzun yıllar boyunca da kullanıma devam etmektedir.

Birçok farklı avantajı olduğu gerçeği ise asla değiştirilemez. Özellikle geri dönüştürülen ürünlerden üretilmesi ve dolayısıyla eskimesi durumunda da geri dönüştürülerek tekrar ahşap kompozit olarak hayata döndürülmesi durumu insanların oldukça fazla ilgisini çekmiş ve bu durum karşısında ise doğaya duyduğu önem ve doğaya zarar vermemesi ile kullanımı da bir o kadar gönül rahatlığı ile artmaktadır. Bununla birlikte, her hava şartına uygun şekilde üretilmiş olması ve içerisinde kullanılan yapıştırıcının da ısı ve neme dayanıklı bir yapıda olması sebebiyle dış cephe kullanımlarında herhangi bir dökülme ve şişme meydana gelmeyecek ve kullanımı devam edecektir.

Bununla birlikte, özellikle dış cephe kaplama ve aynı zamanda bahçe alanında kullanımı ile karşımıza çıkan ahşap kompozit ürünler havuz kenarı, teras, dış cephe kaplama ve çit yapımında da kullanılmakta ve ısı ve neme dayanaklı yapısının yanı sıra her hava koşuluna uygun bir şekilde üretilmesi sebebiyle de özellikle iç kullanımdan çok dış kullanımda kendini göstermektedir. Sadece ev değil aynı zamanda ofis ya da fabrika gibi herhangi bir dış cephede kullanılması da mümkündür. Kişiye ve mekâna özel bir şekilde üretilebilir ve kullanılabilir yapısı sebebiyle de dış cephe kaplamaları anlamında hem mimari estetik hem de bir nebze de olsa izolasyon işlemi gerçekleştirebilir.


TOP