new kompozit

Ahşap Kompozit Ürün Tipleri

Ahşap Kompozit Ürün Tipleri
Ahşap Kompozit Ürün Tipleri

Ahşap kompozitler insanların şehirlerden kaçmasına yardımcı olan, doğa dostu ve geri dönüştürülebilir ahşap ürünlerdir. Günümüzde son derece büyüyen ve gelişimini her geçen gün hızlandıran şehir yapıları insanlar için birçok anlamda gelişim imkânı sunuyor olsa da insanların hayatlarından birçok farklı şekilde bir şeyler götürdüğü de bir gerçektir. Özellikle sağlık anlamında insanlar üzerinde birçok olumsuz etkisi olan şehirler, insanların şehirleşmesi ve kentlere göç etmeleri ile ortaya çıkmıştır. Doğada yaşayan ve hayatının her anını doğada geçiren insanlar şehirli insanlara göre daha sağlıklı ve daha kuvvetli bir vücut yapısına sahipken, şehirde yaşayan insanlar sağlık anlamında daha zayıf bir yapıya sahiptir. Bu nedenle insanlar oldukça şikayetçi bir konumda bulunmaktadır.

Özellikle şehirlerin bu kadar çok büyümesi ve bununla birlikte betonlaşmanın da artması ile birlikte, insanlar beton yapıların soğuk ve uzak yapısından sıkılmış ve doğaya olan özlemleri de her geçen gün ortaya daha fazla çıkmaktadır. Öyle ki her insan mutlaka hayatının bir yerinde doğaya dönmek ve doğanın sessiz ve huzurlu yapısı içerisinde ir hayat sürmek suretiyle hayatlarına devam etmek istemektedir. Öyle ki birçok insan henüz genç yaşına rağmen bu hayalini gerçekleştirmektedir. Bu hayalini gerçekleştiremeyen ve şehirden kopamayan insanlar ise doğaya daha yakın olmak için birçok farklı ahşap ürün ve yapı kullanmakta ve bu şekilde kendilerini doğaya daha yakın hissetmektedir. Bu durumda ise insanların karşısına ahşap kompozitler çıkar bu ürün insanları bir nebze de olsa doğaya yakınlaştırmakla birlikte doğaya herhangi bir zarar vermeden atık ahşap ürünlerden üretilen bir ürün olarak karşımıza çıkar.

Ahşap kompozit ürünler ise genellikle eski ve atık sayılabilecek ahşap ürünlerden ve aynı zamanda lif oranı oldukça yüksek saplı bitkilerin neme ve ısıya dayanıklı yapıştırıcılar ile birleştirilerek oraya çıkarılan ürünlerdir. Bu ürünler insan hayatının her alanında karşısına çıkmakta ve hayal edilemeyecek kadar çok alanda kullanılmaktadır. Bununla birlikte insan hayatının her yerinde kullanılan bu yapılar ve ürünler eskimesi ve hurda haline gelmesi durumunda ise geri dönüştürülebilir bir yapıya sahip olması ile birlikte doğa dostu olan insanlar için de ayrı bir önem arz etmektedir.

Ahşap kompozit ürünler birçok farklı şekilde insan hayatında kendisine yer edinmiştir. Özellikle parklardaki bankların ahşap kompozitlerden üretilmiş olması durumu da bunu özetler bir nitelik taşır. Bunun yanı sıra ahşap kompozit ürünler, lamine kaplama, ahşap kaplamalı kirişler, kiriş ve sütunlar ve eklem yerleri için de kullanılmakla birlikte çit yapımı için de kullanılmasının yanı sıra evlerde iç ve dış kaplama ürünü olarak kullanılmakta bu sebeple de özellikle dış cephe de kullanımı sebebiyle ısı, nem ve iklim şartlarına uygun şekilde üretilmekte ve kullanılmaktadır.


TOP