new kompozit

Her Alanda Ahşap Kompozit

Her Alanda Ahşap Kompozit
Her Alanda Ahşap Kompozit

Özellikle son yıllarda şehirler güçlendi. Tıpkı bir beton yığını gibi, bir beton yığınının içinde yaşamak, bir süre sonra insanlar üzerinde olumsuz bir psikolojik etki yaratacaktır. Aslında kentleşme ve şehirlerde uzun yıllar yaşamanın birçok hastalığın temeli olduğu söyleniyor. Doğada yaşayan insanların şehirlerde yaşayanlara göre hastalanma olasılığı daha yüksektir, bu psikolojik bir durumdur. Bu nedenle ahşap kompozit malzemeler, insanlara şehrin beton yapısından arınarak doğaya yakınlaşma imkânı sağlamaktadır. Bu durum insanların psikolojik olarak acılarını hafifletmekle birlikte, aynı zamanda insanların hastalanmasını da engellediği için insanlar tarafından tercih edilmektedir. Ahşap kompozitler, birbirine bağlı lifleri veya levhaları yapıştırarak yapılan bir tür ağaçtır. Dışarıdan bakıldığında bu ağaç pürüzsüz ve düzenli yapısıyla insanların ilgisini çekmekte, insanlara doğal yaşam hissi vererek mutlu hissettirmektedir. Pek çok farklı ürünle üretilen ahşap kompozitlerin gerçek bir ahşap görünümü sağlamak için genellikle kenevir sapı, küspe, çavdar ve buğday samanı gibi ürünlerden üretildiği bilinmektedir. Bu durumun sonucu, ağaçları yok etmeden ve kesmeden doğanın korunabilmesi ve insanların doğa arzusunun bir ölçüde ortadan kaldırılabilmesi ve kentteki sıkıcı hayatın hafifletilebilmesidir.

Ahşap kompozit malzemelerin kullanımı insanların hayal gücünün ötesinde. Ürün her yerde ve her şekilde kullanılabilir İnsan için oldukça faydalıdır. Geri dönüşümlü yapıya sahip çevre dostu bir üründür. Geri dönüştürülebilir yapısı sayesinde yaşlanırsa geri dönüştürülerek ahşap kompozit malzeme olarak tekrar kullanılabilir, yapısı ise harap ve ıskarta ahşap malzemelerden yapılmış bir üründür. Bu nedenle üretilen bu ürün doğaya herhangi bir zarar vermeyecek ve çevrecilerin ilk tercihi olmaktadır. Kullanım alanı düşünüldüğünde ilk akla gelen kaplama işlemidir. Bu ürün genellikle evin içini ve dışını kaplamak veya zemini kaplamak için kullanılır, böylece insanlar ahşap evlerde yaşamaktan daha memnun hissettirerek doğayla samimi bir konum elde edebilirler. Ayrıca teras ve çit yapımında da kullanılan ürün, hava şartlarına karşı yüksek dayanıklılığı nedeniyle ev dışındakiler tarafından tercih edilmekte ve birçok kullanım alanına sahiptir. Ahşap seralar sadece kişisel kullanım için değil, sosyal kullanım için de kullanılıyor, belediyeler tarafından park ve bahçelerde banklar inşa etmek için de kullanılıyor ama aslında insanların yaşadığı birçok yerde de bulunabiliyor.

Son zamanlarda genel olarak modern mimari estetiği çerçevesinde insanların karşısına çıkan ve bu anlamda neredeyse kullanıldığı her eve yeni bir anlam katan bu yapılar insanlar tarafından son derece fazla kullanılır hale gelmiştir. Sadece dış değiş iç sadece ev değil iş yerlerinde de kullanımı olan bu yapılar aynı zamanda bahçe materyallerinde de kullanılması sebebiyle insanların neredeyse hayatlarının her alanında karşısına çıkan girip çıktıkları her mekân ya da oturdukları masa ya da sandalye de dahi kullanılmakta ve bundan dolayı da insandan ayırabilmek bu anlamda imkansızdır.  


TOP