new kompozit

Yeni Nesil Cephe Kaplama

Yeni Nesil Cephe Kaplama
Yeni Nesil Cephe Kaplama

Bugün insanlar betonun insanlara verdiği tüm soğuk ve boğucu havadan bıktı. İnsanlar bu sıkıcı durum nedeniyle hayatın birçok farklı alanını değiştirmiş, betondan yapılmış birçok şeyi hayattan çıkarmış, ağaçtan veya ağaçtan yapılmış birçok şeye yönelmiştir. Bu trendlerden en önemlisi ahşap kompozit malzemelerin kullanılmasıdır. Günümüzde artan ve halen kullanımda olan ahşap yapı yaygın olarak benimsenmiş olduğundan kullanımı da artmaktadır. Sonuç olarak insanlar betonun düşük sıcaklık özellikleri yerine ahşabın sıcaklık ve çekici özelliklerini benimseyerek hayatın her alanında ahşapla ilişkilerini artırmışlardır. Ahşap yapı ve ahşap yapıya benzer her şeyle ilişkisini sağlayan ve güçlendiren kişiler bu durumdan memnun olup, ahşap yapının verdiği büyük sıcaklık ve çekiciliği hissederek her alanda ahşap yapıya her şeyi bu sıcaklıkla yerleştirir. Hem çekici, aynı zamanda rahat bir yapıya sahiptir. Bu duygusal rahatlamanın ana nedeni doğadır. Doğadan gelen ahşap insana doğal bir his verir, aynı zamanda doğanın sakinliği ve huzuruyla insanı sarhoş eder. Aşılama sonucunda insanlar doğada vakit geçirdiklerini ve psikolojik rahatlama dönemine girdiklerini hissederler.

Cephe kaplama meselesi ise günümüzde son derece önemli bir konumda tutulmaktadır. Özellikle mimari estetik anlamında birçok insan tarafından oldukça postmodern olarak sayılan ve bundan dolayı da günümüz dünyasında son derece etkili ve ilgi çekici görülen yapılara erişmek için ahşap kompozit dış cephe kaplaması yaptırmak mümkündür. Bu sebeple ise son derece önemli bir konumda tutulmaktadır. Özellikle insanların günümüzde hem ahşap malzemelere duyduğu ilginin artması ve bununla birlikte insanların estetiğe verdikleri önemin de artması ile birlikte birçok farklı şekilde ahşap kompozit kaplamalar karşımıza çıkmaktadır. Bu durum karşısında insanlar ev ya da iş yeri fark etmeksizin her alanda cephe kaplaması ya da buna benzer birçok farklı alanda ahşap kompozit kullanarak modern mimari estetiği kendi çerçevelerinde oluşturarak bu durumdan da oldukça hoşnut bir şekilde hayatlarını sürdürmektedir. Özellikle şehirlerin getirdiği sıkıcı hayatları bu şekilde değiştirmeye çalışan ve bunu başaran insan sayısı da bir hayli fazladır.

Dış cephe kaplamaları iki farklı şekilde insanların karşısına çıkmaktadır. Bu iki farklı kaplama çeşidi insanların zevklerine ve bununla birlikte bu kaplamayı hangi alanda kullanacaklarına göre değişiklik gösterir ve bu durumda birçok insan burada ikiye ayrılarak bu iki farklı kaplamayı farklı amaçlarla kullanmaktadır. Bu dış cephe kaplamalarından birisi, havalandırmalı dış cephe diğeri ise yapıştırma dış cephe olarak karşımıza çıkar. Havalandırmalı dış cephe, genellikle iş merkezlerinde kullanılması ile bilinmektedir. Kendi yapısında özellikle bir havalandırma bulunması sebebiyle herhangi bir nem oluşturmadan hem yapının görünümünü güzelleştirirken hem de yalıtım sağlar. Yapıştırma dış cephe ise yapışkanlı bir sabitleme mantığı ile yapılan ve bununla birlikte diğer sistemlere göre daha iyi estetik görünüm ve daha az bakım gerektirir.


TOP