new kompozit

Ev ya da Ofisinizi Güzelleştirin

Ev ya da Ofisinizi Güzelleştirin
Ev ya da Ofisinizi Güzelleştirin

Ahşap kompozit malzeme teriminin İngilizce anlamı ahşap kompozit malzeme olarak adlandırılır. Odun unu (talaş), PP, PE veya HDPE'den ve belirli oranda kimyasal karışımlardan ekstrüzyonla elde edilir. Ürünün ahşap olması ve görünümünün ilginç olması günümüz insan doğasına dayanmaktadır. Ülkemizde özellikle gıda üretimi ve tüketimi açısından ahşabın uyumu göz ardı edilemez. Muayene noktaları sayesinde, ahşap kompozit ürünler ahşaba bir alternatiftir. Ahşap kompozitler bir ürün olarak pazardaki konumunu korumuştur. Ürünlerinin dayanıklılığı aslında ahşabınkine benzer ve dış ortamlarda karşılaşılan dezavantajları ortadan kaldırır. Elbette her ürün gibi ürün de bazı yerlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ahşap kompozit malzeme üreten firmalar genellikle yüzde 50 ahşap, yüzde 40 PVC veya PE ve yüzde 10 kimyasal bileşim kullanırlar. Elbette bu oranlar markadan markaya değişiyor. Örneğin, bazı markalar PP / PE yerine HDPE kullanmayı tercih ediyor. HDPE (Yüksek Yoğunluklu Polietilen) ürünleri daha dayanıklı ve daha kalitelidir. HDPE ürünlerini kullanan markalar, sattıkları ürünlerin fiyatlarını da buna göre belirlemektedir. Değerlendirme aşamasında bu dikkate alınmalıdır.

Ahşap kompozit ürünler çürümeye ve aşınmaya karşı yüksek dirence sahiptir. Ürün su emmediği için bileşiminde kullanılan ağaç lifi sayesinde su girmesini engelleyebilmektedir. Aletler ve makineler ahşap kompozit ürünlerde kullanılabildiğinden kesilebilir ve şekillendirilebilir. Ayrıca ürün ömrü sona erdiğinde hammadde nihai ürünlerden biri (beton gibi) olabilir. Ahşaba kıyasla avantajlarından biri endüstriyel ürünler üretebilmesidir. Bu ürünler kullanılarak yay, eliptik, asimetrik ve geometrik şekiller de sağlanabilir. Ahşap kompozit ürünler bakım gerektirmez. Boya gerekmediği için istenilen renkte üretilebilir.

Ekstrüzyon işlemi ile elde edilen mükemmel homojen yapı sayesinde nemi emmez ve bileşimindeki ağaç moleküllerinin zarar görmesini engelleyebilir. Şekillendirilebilir ve kesilebilir. Ahşap ürünlerde kullanılan çeşitli montaj ve kalıplama aletleri WPC malzemelerle kullanılabilir. Bu sürdürülebilir bir ürün çünkü geri dönüştürülmüş malzemelerden üretiliyor. Tasarım, mevcut pazar gereksinimlerini karşılarken, gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılama kabiliyetini korur. Dış mekanda kullanılan çeşitli ahşap ürünler, sürekli düzenli bakım gerektirir ve hizmet ömürleri çok sınırlıdır. Vernik, boya ve zımpara kağıdı gibi bakım maliyetlerini yılda en az bir kez tekrarlayın. Şiddetli iklim koşulları, güneş ışığı, nem ve diğer çevresel faktörler hasara neden olabilir. Bu hasarlar, birkaç yıl sonra yetersiz bakıma neden olacak ve özellikle görsel etkilerin belirgin olduğu yerlerde ürün değişimini zorunlu hale getirecektir.

Ahşabın bu zayıflıklarını gidermek için WPC malzemeleri geliştirilmiştir. Kısa sürede tekrarlayan bakım maliyetlerini ve iş yüklerini ortadan kaldırarak keyifli ve ucuz bir kullanım sağlar. WPC ürünleri dış mekan dekorasyonu, güzelleştirme, şehir mobilyaları ve çevre dostu ürünler gibi birçok tüketici alanında güvenle kullanılabilir. WPC malzemeleri istenilen renklerde üretime uygun ve montajı kolaydır. Müşteri istekleri doğrultusunda çeşitli uygulamalar yapılabilmekte ve zengin bir tasarım yelpazesi oluşturulabilmektedir.


TOP