new kompozit

Ahşap Kompozit Neden Tercih Edilmeli?

Ahşap Kompozit Neden Tercih Edilmeli?
Ahşap Kompozit Neden Tercih Edilmeli?

Ahşap kompozit günümüzde en çok tercih edilen ürünlerden biridir. Son dönemlerde oldukça popüler olan bu ürünler, özellikle otantik görüntüsüyle kişilerin büyük bir ilgisini çekmektedir. Ahşap ürünler günümüzde birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Saf ahşaptan yapılan dış mekan kaplamaları zaman içerisinde problem yaratmaktadır. Ancak ahşap kompozit tarafından yapılan ürünler, herhangi bir şekilde deformasyon yaşamaz. Özellikle ahşap ürünlerin şişme, deforme olma ve benzeri problemler yaşama durumu daha fazladır. Görsel anlamda deforme olabilecek olan bu ürünler yerine tercih edilebilecek daha iyi bir ürün bulunmaktadır. Ahşap kompozit, standart ahşap ile birebir aynı görünmektedir. Ancak bu ürünler şişme, koku, böceklenme ve benzeri deformeler yaşamaz. Bu ürünler tamamen uzun ömürlü olarak üretilmektedir. Son derece kaliteli olan bu ürünler, doğa dostu olarak da tercih edilebilecek ahşap ürünler arasındadır. Dış mekan kaplamalarında rahat bir şekilde tercih edilebilecek olan bu ürünler, herhangi bir şekilde deforme olmaz.

Ahşap Kompozit Çeşitleri Nelerdir?

Ahşap kompozit çeşitleri kendi içerisinde dört farklı türe ayrılmaktadır. Bu ayrım ham maddeye göre sıralanmaktadır. Pres kaplama kompozit, partikül ve lif kompozit, odun dışı kompozit ve masif pres kompozit olarak ayrılmaktadır. Pres kaplama kompozit kaplama levhası olarak, kontraplak olarak ve lamine ahşap olarak kullanılmaktadır. Partikül ve lif kompozit çeşitleri ise yonga levha, lif levha bununla beraber talaş levha olarak kullanılmaktadır. Odun dışı kompozit çeşitleri ise inorganik kompozit, termoplastik kompozit ve odun dışı kompozit olarak kullanılmaktadır. Masif pres kompozit çeşitleri ise yoğunlaştırılmış kompozit ve polimer kompozit olarak iki farklı şekilde bulunmaktadır.

Ahşap Kompozit Nerelerde Kullanılır?

Ahşap kompozit ürünleri birçok farklı alanda kullanılabilir. Son derece şık, kullanışlı ve ergonomik olan bu ürünler kullanıldığı alanı daha modern göstermektedir. Özellikle doğa dostu kişiler, bu ürünleri rahatlıkla tercih edebilirler. Ahşap kompozit evlerde, işyerlerinde, kafelerde, açık alanlarda veya kapalı alanlarda dekor amaçlı kullanılabilir. Aynı zamanda da kişiler endüstriyel amaçla da bu ürünü tercih etmektedir. Günümüzde mobilyalarda, inşaatlarda ve yapı tasarımlarında sıklıkla ahşap kompozit ürünler tercih edilmektedir.

Ahşap Kompozit Kullanımının Faydaları Nelerdir?

Ahşap kompozit ürünler deformeye karşı dayanıklı ürünlerdir. Bu ürünler böceklenmeye, şişmeye, kokuya, çürümeye, neme, suyu, rüzgara, kara, mantara ve dökülmeye karşı büyük bir direnç göstermektedir. Herhangi bir şekilde bu ürünler solmaz. Solma ihtimali oldukça düşüktür. Dağılmayan yapıya sahip olan bu ürünler herhangi bir şekilde çatlamaz veya görünüşünde bir değişiklik olmaz. Bu ürünlerin düzenli olarak bakımının yaptırılması durumunda, uzun ömürlü boyunca kullanılabilir. Özellikle kaliteli bir yerden bu ürünün alınması durumunda güneş, rüzgar ve benzeri etkenler herhangi bir şekilde ürüne zarar vermez. Ahşap kompozit ürünleri oldukça modern, şık ve estetik durmaktadır. Bu yüzden sıklıkla mimari tasarımda tercih edilmektedir. Kişiler dilerlerse peyzaj tasarımları içinde bu ürünleri tercih edebilirler. Ahşap kompozit malzemeleri oldukça rahat monte edilmektedir, şekillenebilir ve delinebilir. Bundan dolayı kişiler istedikleri zaman bu ürünler üzerinden oynama yapabilirler. Ahşap ürünlerin günümüzde yaygınlaşmasıyla, birçok ağaç kesilmektedir. Bundan dolayı çevre büyük bir zarar görmektedir. Ancak ahşap kompozit ürünler, tamamen bu durumu alternatif olarak çıkmaktadır. İçerisinde tamamen ağaç bulundurmayan bu ürünler, ormanı ve doğayı korumak amaçlı kullanılmaktadır. Ağaç kompozit ürünler her alanda rahat bir şekilde uygulanabilecek, son derece dayanıklı ürünler arasına girmektedir.

Ahşap Kompozit Ürünlerinin Özellikleri Nelerdir?

Ahşap kompozit ürünler, tamamen talaştan üretilmektedir. Bu ürünler herhangi bir şekilde çevre faktörlerinden etkilenmez. Kişiler uzun ömürlü bir şekilde evlerinde ahşap kullanmak için, bu malzeme türünü tercih edebilirler. Ahşap kompozit ürünlerinin bakımı son derece kolaydır. Bununla beraber uzun ömürlü olan bu ürünlerin herhangi bir şekilde boya ihtiyacı bulunmaz. Asite karşı dayanıklı olan bu ürünler, tamamen antibakteriyel özelliğe sahip olarak üretilmektedir.


TOP